bigOriginal22.jpg

Föreläsningar / Kurser

 

Föreläsningar / Kurser

Jag erbjuder föreläsningar själv och tillsammans med andra om integration och inkludering - ur olika perspektiv.
Kontakta mig för bokning här.


LITEN2.jpg

hur lyckas vi med integrationen?
kurs med Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri fd polis med afghanskt ursprung som besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige. Mustafa har tillsammans med journalisten Jens Ganman också skrivit den omtalade boken Det lilla landet som kunde (2018 Vulkan).


LITEN1 copy55.jpg

Klan och religion i teori och i verklighet
kurs med Per Brinkemo, eli göndör & mustafa

Vi erbjuder en heldagskurs. Vad sker när människor präglade av klanstrukturer och religiös identitet möter det sekulära och individualistiska Sverige som vilar på en stark stat och myndighetsutövning? Hur ser teorierna ut? Vad händer i verkligheten?


LITEN1.jpg

Klan och identitet
föreläsning med Per Brinkemo & Mustafa

Per Brinkemo är religionsvetare, journalist och författare till böckerna Dumpad (2013 Rabén & Sjögren), Mellan klan och stat (2015 Timbro) och antologin Klanen (2018 Timbro).

Vi håller föreläsningen “Klan, identitet och möten med verkligheten”


liten5.jpg

Religion och identitet
föreläsning med Eli Göndör & mustafa

Eli Göndör är islamolog och författare till böckerna Religionskollision (2017 Timbro), Muslimer i Sverige (2018 Timbro) och I guds namn (2018 Fri Tanke).

Vi håller föreläsningen “Religion, identitet och möten med verkligheten”


LITEN3.jpg

hur blir man en del av ett samhälle?
med Callis Amid & mustafa

Callis Amid är konsult i Försvarsmakten. Han blev också vald som årets Veteran 2016. Callis har flerårig yrkeserfarenhet från Försvarsmakten och tjänstgjort i Afghanistan genom myndighetens försorg vid tre tillfällen. Han sökte sig initialt till Försvarsmakten för att ge något tillbaka till det land som hade gjort så mycket för honom.

Tillsammans med Callis reser jag land och rike runt och träffar skolelever där vi berättar om våra resor från utanförskap till att idag jobba inom polismyndigheten och försvarsmakten.


liten 88.jpg

Sverige - det lilla landet som kunde
föreläsning med jens ganman & mustafa

Den svenska integrationen är samtalsämnet på allas läppar. Är den världens bästa eller världens sämsta? Är Sverige norm eller extrem? Är vi goda eller onda? Hur gör man i andra länder? Vad säger Henrik Arnstad? Vad säger Jimmie Åkesson? Vad säger den konservativa feministen i Tokyo eller den progressive imamen i Bergsjön? Hur hanterar vi de låga förväntningarnas rasism? Och kanske viktigast av allt: vad gör vi med de som inte VILL integreras?

Jens och jag har tillsammans skrivit den omtalade boken ”Det lilla landet som kunde” (2018 Vulkan). Vi föreläser om svensk integration - sett ur ett svenskt- och globalt perspektiv.